تحولات لبنان و فلسطین

معاون پذیرش فرابورس با اشاره به آماده شدن عرضه اولیه سهام ۷ شرکت جدید در فرابورس گفت: در حال حاضر ۱۳ شرکت جدید در صنایع پتروشیمی، نیروگاهی، دام و طیور،‌پیمانکاری و سنگ‌آهن یا معدنی در هیأت پذیرش فرابورس موافقت اولیه را کسب کرده‌اند.

عرضه اولیه سهام ۷ شرکت جدید در فرابورس آماده شده است

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، سیدمهدی علم‌الهدی معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران در جمع خبرنگاران از پذیرش ۱۳ شرکت جدید در صنایع پتروشیمی، نیروگاهی، دام و طیور، پیمانکاری و معدنی خبر داد و افزود: در حال حاضر عرضه اولیه ۷ شرکت جدید در فرابورس آماده شده که شامل داروسازی آوه‌سینا، نیروی برق گیلان، مادیران، اصفهان‌کشت، ایمن‌خودروشرق، بیمه معلم و شرکت دشت خرمدره هستند.

وی افزود: در بازار دارایی‌های فکری فرابورس تاکنون ۲۶۲ اختراع آمادگی خود را برای فروش سهام در این بازار اعلام کردند و تا این لحظه ۱۲ طرح صنعتی و ۴ علامت تجاری در این بازار پذیرش شده است. در عین حال ۹ دارایی فکری به ارزش حدودی ۶ میلیارد تومان معامله شده است. 

این مقام مسئول با اشاره به حضور ۵ صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه (VC) به ارزش ۱۴۵ میلیاردتومان در بازارفرابورس عنوان کرد: این صندوق‌ها در حوزه‌های آی‌سی‌تی، زیست فناوری و سلامت فعالیت دارند و طی هفته آینده نیز یک صندوق جسورانه جدید از سوی صندوق بازنشستگی کشوری با موضوع فعالیت در حوزه بیمه به ارزش ۱۰ میلیارد تومان پذیره‌نویسی خواهد شد. 

به گفته وی، تا این لحظه ۹ صندوق جسورانه به ارزش ۳۵۵ میلیارد تومان موافقت اصولی خود را از هیأت پذیرش فرابورس دریافت کرده و ۱۰ صندوق جدید نیز در این حوزه در حال بررسی است که شامل یک صندوق جسورانه در حوزه فیلم‌سازی، یک صندوق جسورانه در حوزه اکتشاف معادن و در نهایت یک صندوق جسورانه در حوزه کشاورزی در میان این تعداد حضور دارند.

علم‌الهدی از موافقت سازمان بورس با راه‌اندازی صندوق های خصوصی (PE) خبر داد و گفت: تا این لحظه ۳ درخواست به ارزش ۱۵۰ میلیاردتومان برای این صندوق ها به فرابورس ارائه شده و این در حالی است که به زودی یک صندوق FUND&FUND به ارزشی معادل با ۶۰۰ تا یک هزار میلیارد تومان پذیره نویسی خواهد شد. 

این مقام مسئول از تصویب دستورالعمل راه‌اندازی دستورالعمل تأمین سرمایه گروهی (کراود فاندینگ) سخن گفت و افزود: به زودی با ارائه مجوز برای فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه و با توجه به ارائه ۱۳ درخواست از سوی شرکت‌های دانش بنیان، شاهد عرضه سهام یک شرکت در این حوزه از طریق فرابورس خواهیم بود. 

وی به بررسی دستورالعمل معاملات بازار پایه فرابورس اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اقدام‌های جدی و سنگینی برای تغییر و یا تعدیل فرایند معاملات سهام در بازار پایه در حال انجام است و این در حالی است که به دلیل تضاد بسیار میان شرکت‌های حاضر در بازار پایه به دلیل ثبت و پذیرش در این بازار و یا شرکت‌های لغو پذیرش شده وجود دارد که زمان بسیاری برای نظارت بر فرایند معاملات آنها گرفته می‌شود و از سوی دیگر به دلیل وجود سهامداران زیاد این شرکت‌ها اهمیت بالایی برای ناظران بازار دربردارد. 

علم‌الهدی در برابر پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا مدت زمان معاملات سهام در بازار پایه «ج» شاهد تغییراتی همچون انجام معامله تنها برای یک روز در هفته خواهد بود، گفت: برای پاسخ به این پرسش باید منتظر ارائه سازوکارهای جدید از سوی کارگروه تعیین شده برای تغییر دستورالعمل معاملات فرابورس بود، اما انجام معامله در یک روز طی هر هفته در بازار پایه «ج» در حال حاضر رد و یا تأیید نمی‌شود. این در حالی است که همه گزینه‌ها در خصوص معاملات این بازار هم‌اکنون بر روی میز قرار گرفته است. 

وی در برابر پرسش دیگر خبرنگار فارس مبنی بر احتمال راه‌اندازی تابلوی معاملات شرکت های دانش‌بنیان (استارت‌آپ) در فرابورس تا چه حد واقعی است، عنوان کرد: در حال حاضر تابلوی معاملات شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار شرکت‌های کوچک و متوسط (SME) وجود دارد، در حالی که ایده‌ای مبنی بر شکل‌گیری بازار ویژه شرکت‌های هایتک مطرح شده که در حال بررسی بازیگران این بازار و اساسا حجم تقاضای موجود و تعداد شرکت های حاضر در آن در حال بررسی است. 

به گفته وی، هم‌اکنون شش شرکت در بازار (SME)ها پذیرش شده و در شرف عرضه هستند و در عین حال شش شرکت نیز در تابلوی معاملات این بازار قرار دارند. 

معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران با اشاره به آخرین تحولات سامانه ادغام و تملیک در بازار سوم فرابورسعنوان کرد:‌ در این سامانه تاکنون شرکت‌های حقوقی و نهادهای عمومی همچون تأمین اجتماعی، بانک ملی ایران و سرمایه‌گذاری‌های مختلف اقدام به انتشار آگهی عرضه یکجای سهام شرکت‌های متعلق به خود کرده و این در  حالی است که با توجه به برخورداری از معافیت مالیاتی برای حضور در این بازار و شفافیت آن، تقاضا برای بازار سوم افزایش یافته است.

* رفتار هیجانی معامله‌گران نگران‌کننده است

وی با ابراز نگرانی از رفتار هیجانی معامله‌گران در بازه‌های زمانی مختلف عنوان کرد: تلاش می‌شود دستورالعمل توقف بازگشایی نهادهای معاملاتی برخوردار از نوسان ۲۰ درصدی و ۵۰ درصدی با توجه به سپری شدن شش ماه از اجرای این دستورالعمل، می‌تواند به طور حتم با مطرح شدن اصلاحاتی روبه‌رو شود، هر چند که تاکنون هیچ درخواستی برای حذف نوسان ۲۰ درصدی داده نشده و اما برای عرضه‌های اولیه این موضوع هم‌اکنون حذف شده است. در دستورالعمل‌ها احتمال وجود ایرادهای فنی همواره وجود دارد اما تلاش شده قضاوت انسان در این چارچوب‌ها حذف شود. 

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا با توجه به مالکیت ۸۰ درصدی خانوادگی در ترکیب سهامداران عمده ناشر داروسازی آوه‌سینا، ریسک رقابت و سهم بازار برای عموم سهامداران و همچنین سهام اقلیت در فرایند رأی‌گیری مجامع طی سالیان آینده به مخاطره نخواهد افتاد، گفت: آن دسته از شرکت‌هایی که برای پذیرش در فرابورس به هیأت پذیرش این بازار مراجعه می‌کنند، به دلیل ساختار عمومی یا خصوصی، از آمار بالایی برخوردارند که فارغ از بحث تأمین مالی، حضور ترکیب خانوادگی در ساختار سهام‌داری شرکت‌ها همچون اقتصادهای بازار آزاد در دنیا از نقاط قوت آن به شمار می‌رود. 

وی افزود: اطمینان از استقرار نظام حاکمیت شرکتی در بخش خصوصی و افزایش ورود آنها به بازار سرمایه، از اصول مهم نظارت بر بازار سرمایه بوده و نباید از حضور شرکت‌های خصوصی در این بازار ترسید. 

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.